Livet som hemma mamma

Att roa barn i olika åldrar

Jag upplever inga problem att roa mina barn pga att de är i olika åldrar. Man får anpassa, vänta, och man kan inte alltid få som man vill. Turas om, respektera andra, ge och ta- de tjatar folk mkt om att barnen lär sig på dagis! Viktigt att vara i grupp för att lära sig hur man beter sig. Precis detta lär sig mina barn hemma genom att ha syskon man får anpassa sig efter. Någon är trött och behöver sova, någon orkar inte gå så långt, nån behöver äta, kissa. Klä på sig!

Jag tycker det är så sjukt när jag ser inlägg om att ”jag kan inte roa syskonet för jag har en bebis som ammar” och därför ska syskonet gå på dagis och lära sig vänta på sin tur. Varför kan inte barnet lära sig att vänta på sin tur hemma med mamma och bebisen??????? Så sjukt!

Mina barn får vänta på varandra och mig! Sånt är livet. Jag försöker dock att inte bara säga nej jämt och att alla får gå till sin lekpark någon gång, vi turas om! Ibland går vill till lekpark när Charlie sover, då skriker vi inte! -respekt mot andra. Ibland går vi när han är vaken efter lunch, då är Casper trött. Då blir det syskon vagn eller en kortare tur. Att roa barn i en lekpark är inte svårt oavsett olika ålder! Jag bär eller går runt med Charlie, de andra springer omkring. Ibland är jag och Charlie med på deras lek, ibland åker de stora barnen kana med Charlie. Vill Casper åka kana med mig så får Casandra vara med Charlie!

Är vi inne så roar alla barnen sig själva nästan hela tiden tycker jag. Förutom att Charlie vill att jag ska hålla han i handen mest hela tiden så han kan gå. Cassandra och Casper leker riktigt bra tillsammans just nu, det är mycket mindre bråk än förut. De bygger lego, de leker hund/katt, familj/bebis, doktor, de bygger kojor.  De leker alla tillsammans eller så leker Charlie själv. Eller någon av de stora med Charlie, de samspelar på nått sätt allihopa med varandra hela tiden! Det är riktigt kul att se faktiskt! Casper säger ifrån när Charlie tar hans leksaker och då tar inte Charlie de. Små lego leker de stora barnen med på köks bordet där Charlie inte når. Jag tycker allt fungerar väldigt bra just nu!

Så klart kommer våra dagar ändras desto äldre Charlie blir. Vissa saker gör jag inte för att jag har en bebis. Det är ibland jobbigt att släpa runt på en bebis ? Jämfört med stora barn. Det som jag ser som ett kommande bekymmer är när minus graderna kommer. Då är det inte lika kul att ha Charlie ute. Han rör sig inte lika som de stora så han kommer att frysa! Men det blir nog att vi är mer ute när han sover och hänger mer på lekland eller hos vänner! Jag är inte så mycket för att vara ute flera timmar i kylan ändå.

När Charlie var nyfödd var det mer ett problem att vara ute när han vaknade och ville rapa/äta hela tiden. Men jag kan inte påstå att mina barn led av det.  Då fick vi pyssla eller göra något annat roligt inne!  Måste dock säga att det var många ggr då jag kunde ha han ligga i vagnen och lyssna för att tillslut somna när vi var ute.

På dagis får man inte göra exakt vad man vill, där är alla dagar schemalagda och styrda. Så varför ska det vara så mycket annorlunda hemma? Och ja det finns fri lek på dagis men det gör det hemma också. Och har dagis bestämt att nu är vi inne då får inte barnen helt plötsligt gå ut, sånt kan vi där emot göra hemma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cecilia

    Alla barn är olika, min äldsta var jättesvår att underhålla när bebisen skulle ammas. Han kräver ständig uppmärksamhet och leker sällan själv. Jag har varit hemma med honom i 2 1/2 år, men nu ska han börja gå 15 timmar i veckan hos en dagmamma. När vi var där och hälsade på sa han ”hejdå mamma” och gick iväg och lekte med de andra barnen. Han ville absolut inte gå därifrån. Sen dess pratar han varje dag om att gå dit. Alla är som sagt olika och har olika förutsättningar. Vissa mammor kanske behöver avlastning i form av dagis, om man till exempel har en kolikbebis och aldrig får sova. För mig är det viktigt att ha inställningen att alla föräldrar gör sitt bästa för sina barn och försöka sluta döma andra föräldrar och deras val. Man känner sitt eget barn bäst själv och vet vad som passar för sin familj.

stats