Livet som hemma mamma

Uppdatering ångest

Jag kom på en till viktig punkt till inlägget om ångest: rutiner! För att minska ångest behöver man veta vad som kommer hända, vad man ska göra och hur man ska göra i dessa situationer. Följer jag mina och barnens rutiner minskar ångesten, då finns det ingenting att oroa sig för utan man vet vad som kommer hända under dagen. Ibland utsätter jag mig dock för okända situationer och det funkar bra vissa dagar medans vissa dagar är ångesten jätte stor! En situation som är okänd är lättare att kasta sig ut i än en som jag vet brukar vara jobbig och gå dåligt.

För att underlätta situationer med barnen så är det viktigt att göra saker på samma tider varje dag. Barnen mår bättre och känner också trygghet eftersom de vet vad Som kommer hända. Barnen blir hungriga på samma tider vilket underlättar att de kommer till bordet och äter och då slipper man onödigt tjafs.

Att klä på barnen och gå ut kan vara en väldigt jobbig situation då barnen bara tjafsar och inte alls gör som man vill. 1: var ute i god tid 2: se till att barnen har ätit, druckit, rapat, är de trötta kan det bli protester. Kom ihåg att barn protesterar sällan med att säga till vad som är fel utan de slåss, springer iväg, kastar saker istället. Lär att missförstå! 3: förbered barnen att ni ska snart gå ut-äldre barn utala dina förväntningar på situationen. 4: se till att du själv är pigg, glad och mätt. Om du vet att denna situation är är ångest trigger för dig så förbered metalt och förbered din hjärna på att ångesten kommer att komma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats